Stenencirkel

Grove De Stenencirkel organiseert bijeenkomsten en jaarvieringen vanuit het Druïdisme in de regio West-Friesland, met name in de omgeving Hoorn, Medemblik, Enkhuizen.

 

 

Jaarvieringen

Voor onze bijeenkomsten volgen we het Keltisch jaarwiel. We komen bijeen rondom de 8 jaarfeesten. We organiseren dit voor mensen die geïnteresseerd zijn in het pad van de Druïde en het Paganisme.

Tijdens de bijeenkomsten doen we de OBOD Druïde rituelen en vullen dit aan met bijdrages van de deelnemers. Zo ontstaat er een bijeenkomst dat in teken staat van elkaar ontmoeten en gezelligheid.

 

Druïdisme

Het Druïdisme kent 3 paden: het pad van de Bard, het pad van de Ovaat en het pad van de Druide. Een Bard is een muzikant, kunstenaar, verhalenverteller, dichter, performer. Een Ovaat is soort van Keltisch sjamaan, kruiden deskundige, toekomstvoorspeller, astrologe. Een Druïde is een leraar, raadgever, coach en thuis in de andere paden.

 

We vragen iedereen om iets bij te dragen aan de avond wat te maken heeft met de 3 paden van de Druïde. Op die manier ontstaat een bonte gezellige bijeenkomst en leren we van elkaar. Je kan iets laten zien wat je hebt gemaakt of hebt geoogst. Misschien vind je het leuk om een verhaal te vertellen of op je instrument een muziekstukje te spelen, een gedicht voor te dragen, een gedachte met ons te delen. 

 

Aanmelden

Je kan je aanmelden via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. We vertellen over het Druïdisme en wat het inhoud. We vertellen over de bijeenkomsten. 

 

Met een warme groet,

Remco en Femke

 

voor up-to-date info ben je welkom op :
http://www.stenencirkel.nl
https://www.facebook.com/groups/stenencirkel/
https://www.facebook.com/stenencirkel.nl

 

OBOD

Wij zijn aangesloten bij de Order of Bards, Ovates and Druides. Voor meer informatie over de OBOD zie:

https://www.druidry.org/
https://www.druiderij.nl/obod/